elismeréseink

best-in-show-2024

2024 | DECANTER BEST IN SHOW ÉRMET KAPOTT A 2019 GIZELLA 6 PUTTONYOS ASZÚNK

A 21. alkalommal megrendezett Decanter World Wine Awards borversenyen 243 nemzetközi borszakértő bírált 33 országból, köztük 61 Masters of Wine és 20 Master Sommelier. Együtt 57 ország 18 143 borát értékelték.

A 2019-es Gizella 6 puttonyos aszú Best in Show érmet kapott, ami azt jelenti, hogy édes borunk 97 ponttal a teljes mezőny legjobb ötven bora között végzett.

2023-decanter-platina-gizellapince

2023 | DECANTER PLATINA ÉREM

Két borkülönlegességgel neveztünk a Decanter World Wine Awardsra.

Nagyon örülünk az eredménynek, a 2019 Gizella Szamorodni 97 ponttal Platina érmet, a 2018 Gizella 6 puttonyos Aszú 94 ponttal ezüst érmet szerzett!

2023-ban 57 országból neveztek borokat a termelők, összesen 18250 tételt, amiből 125 kapott platina díjat, köztük három magyar bor és ebből az egyik a mi Szamorodnink.

2022 | FANTASZTIKUS JAMES SUCKLING PONTOK!

A Prowein két év kihagyás után, májusban került megrendezésre. A Gizella standnál személyesen Stuart Pigott kóstolt, aki néhány napon belül közzétette a pontokat és borleírásokat a www.jamessuckling.com oldalon, amely Hong Kong-i székhellyel működik és a világ egyik legelismertebb borszakmai blogja.

A 2020 Furmint/Hárslevelű száraz házasításunk 91, a 2018-as Szamorodni 96, a 2018 Aszú pedig az egészen hihetetlen 98 pontot kapott.

Az értékelések elolvasásához kattints a képre!
decanter_2021_gizellapince

2021 | DECANTER WORLD WINE AWARDS

Európa egyik legnevesebb borversenye a londoni Decanter World Wine Awards.

Az itt szerzett eredmények az angol eladásokon túlmenően világszerte segítenek a márka építésében.

Három borral neveztünk, kettő ezüst és egy arany érmet nyertünk: A 2019 Barát hárslevelű 90 ponttal ezüst, a 2017 aszú 92 ponttal szintén ezüst, a 2018 Szamorodni 96 ponttal arany érmet szerzett.

2020 | VINCE MAGAZIN

Három borunk, a 2017 Szamorodni, a 2017 Bomboly Furmint és a 2017 6 puttonyos Aszú a magazin tesztjein 18 pont feletti pontszámmal Vince díjat érdemelt ki.

A kiváló évjárati adottságok, a megfelelő hőösszeg, a csapadék mennyisége és eloszlása mind a száraz, mind az édes borokban kiemelkedő minőséget produkált. A palackban való érlelés tovább emelte a borok minőségét.

2019 | sommelier wine awards

2019 májusában jött a hír, amikor éppen a Hongkongi Prowein Asia kiállításon voltunk, hogy a 2017 Gizella Szil-völgy Furmint/Hárslevelű egyedüli magyar száraz fehérborként arany érmet nyert Londonban a Sommelier Wine Awards-on.

A 2009-ben kezdődött Szil-völgy projektünk legjobb bora a 2017-es. Sok szempontból új távlatokat nyitott meg a dűlő számunkra. A két fajta házasításának gondolata azóta a pince alapbora koncepciójában is helyett kapott. Stílusban is változtattunk, a kevesebb több, itt a hordóra is, a beltartalomra is igaz. A fejlődés, a minőség keresése azóta is a mindennapjaink része.

2017 | borászok borásza 50-es lista

Talán az egyik legfontosabb eredmény, hogy a 2017 óta a Borászok Borásza 50-es listájának tagja vagyok.

Érdemes tudni, hogy a borászok egymásra szavaznak, tehát ez teljes mértékben szakmai alapon működik. Jó érzés a legjobbak közé tartozni.

2017 | decanter - az év 75 legizgalmasabb bora

2017 év végén Carolyn Gilby Master of Wine javaslatára az angol Decanter magazin az év 75 legizgalmasabb bora közé listázta a 2016-os Barát Hárslevelűnket.

Ez az évjárat sok esőt kapott, emiatt karcsúbb test és magasabb sav jellemezte a borokat. Valószínűleg éppen ez tetszett nekik, kiemelve a Hárslevelű finom aromakészletét és a megfelelő hordóhasználatot.

gizella-denes-aszu-2013-elismereseink

2016 | top 100 magyar bor

Egy nagyon fontos momentum, amikor 2016 novemberében a TOP 100 magyar bor első helyezettje lett a 2015 Barát Hárslevelű és harmadik helyen végzett a 2013 Dénes Aszú.

Ha visszatekintünk, ez különösen nagy eredmény ebből a korszakból, amikor minden a Furmintról szólt. Nagyon örültünk neki, hogy a Tokaji Hegy lösz talajáról készített száraz Hárslevelű a maga eleganciájával így megnyerte a zsűri tetszését.

Itt már érződött egy trendbeli változás, ami azóta is tart és szépen lassan áthelyezi a mércét egy olyan komplexitás felértékelésének irányába, ahol nagy hangsúlyt kap a bor frissessége valamint a mélység mellett a jó arányok és a kellemes fogyaszthatóság.