szőlő

A Tokaji Borvidék Magyarország Észak-keleti részén – közel 5500 hektáron található. Vulkanikus eredete gazdag és tartalmas borok készítését teszik lehetővé.

A változatos geológiai megjelenésű parcellák (dácit, andezit, riolit) – kiváló termőhelyi un. dűlős borokat teremnek. Ez a világ első zárt borvidéke (1737), ma is oltalom alatt álló eredetvédett borok készülnek itt. 2002 óta Tokaj az Unesco Világörökség része, történelmi kultúrtáj.

A birtokunk mérete 19 hektár, 12 dűlőben és 3 településen: Tarcalon a Szil-völgy, Bige, Deák, Barát, Bajusz, Dobai és Lestár Bodrogkeresztúron a Kastély, Dereszla és Medve Mádon a Bomboly és a Szent Tamás

A Gizella Pince a fenntartható gazdálkodás alapelveit követve az agrárkörnyezet gazdálkodási programnak megfelelően műveli a szőlőit.

Termesztett szőlőfajtáink a 2021-es telepítésekkel bezárólag 62% Furmint, 31% Hárslevelű és 7% Sárgamuskotály, amelyek a borvidék tradicionális szőlőfajtái.

Gizella-webshop-boraszat-hazhozszallitas

A borászat egyik kiemelt projektje a tarcali Szil-völgy dűlő rekonstrukciója és annak kommunikációja. A dűlő első említése 1612-ből található. A történetet a pince 2009-től írja tovább a parcellák megvásárlásával és újratelepítésével. A Furmint szőlővel megálmodott teraszok borkóstolók helyszíne is egyben.

Szőlészeti csapatunkat Béla Bácsi vezeti, évről évre ugyanazok a szakképzett asszonyok dolgoznak velünk és végre van egy szuper 7 személyes, platós Peugeot Boxerünk is. A gépi munkákat 4 vállalkozó végzi. Laci pedig egyfolytában egyeztet, ellenőriz, tervez…

Elmúltál 18 éves? Az oldal látogatásához igazolnod kell, hogy elmúltál 18 éves.