elismeréseink

2020 | VINCE MAGAZIN

Három borunk, a 2017 Szamorodni, a 2017 Bomboly Furmint és a 2017 6 puttonyos Aszú a magazin tesztjein 18 pont feletti pontszámmal Vince díjat érdemelt ki.

A kiváló évjárati adottságok, a megfelelő hőösszeg, a csapadék mennyisége és eloszlása mind a száraz, mind az édes borokban kiemelkedő minőséget produkált. A palackban való érlelés tovább emelte a borok minőségét.

2019 | sommelier wine awards

2019 májusában jött a hír, amikor éppen a Hongkongi Prowein Asia kiállításon voltunk, hogy a 2017 Gizella Szil-völgy Furmint/Hárslevelű egyedüli magyar száraz fehérborként arany érmet nyert Londonban a Sommelier Wine Awards-on.

A 2009-ben kezdődött Szil-völgy projektünk legjobb bora a 2017-es. Sok szempontból új távlatokat nyitott meg a dűlő számunkra. A két fajta házasításának gondolata azóta a pince alapbora koncepciójában is helyett kapott. Stílusban is változtattunk, a kevesebb több, itt a hordóra is, a beltartalomra is igaz. A fejlődés, a minőség keresése azóta is a mindennapjaink része.

2017 | borászok borásza 50-es lista

Talán az egyik legfontosabb eredmény, hogy a 2017 óta a Borászok Borásza 50-es listájának tagja vagyok.

Érdemes tudni, hogy a borászok egymásra szavaznak, tehát ez teljes mértékben szakmai alapon működik. Jó érzés a legjobbak közé tartozni.

2017 | decanter - az év 75 legizgalmasabb bora

2017 év végén Carolyn Gilby Master of Wine javaslatára az angol Decanter magazin az év 75 legizgalmasabb bora közé listázta a 2016-os Barát Hárslevelűnket.

Ez az évjárat sok esőt kapott, emiatt karcsúbb test és magasabb sav jellemezte a borokat. Valószínűleg éppen ez tetszett nekik, kiemelve a Hárslevelű finom aromakészletét és a megfelelő hordóhasználatot.

2016 | top 100 magyar bor

Egy nagyon fontos momentum, amikor 2016 novemberében a TOP 100 magyar bor első helyezettje lett a 2015 Barát Hárslevelű és harmadik helyen végzett a 2013 Dénes Aszú.

Ha visszatekintünk, ez különösen nagy eredmény ebből a korszakból, amikor minden a Furmintról szólt. Nagyon örültünk neki, hogy a Tokaji Hegy lösz talajáról készített száraz Hárslevelű a maga eleganciájával így megnyerte a zsűri tetszését.

Itt már érződött egy trendbeli változás, ami azóta is tart és szépen lassan áthelyezi a mércét egy olyan komplexitás felértékelésének irányába, ahol nagy hangsúlyt kap a bor frissessége valamint a mélység mellett a jó arányok és a kellemes fogyaszthatóság.

Elmúltál 18 éves? Az oldal látogatásához igazolnod kell, hogy elmúltál 18 éves.