TECHNIKAI ADATOK
Fajta: 99% Furmint, 1% Hárslevelű
Termőhely: Medve, Bomboly, Kastély
Szüret időpontja: október 22.-október 29.
Palackozva: 2021. augusztus 06.
Készült: 1115 palack
Alkohol: 9,5 %
Sav: 7,97 g/L.
Természetes cukor: 244,1 g/L
EGYÉB INFORMÁCIÓK
Űrtartalom: 0,5 liter
Egységár: 156 000 Ft/liter
A megadott árak bruttó árak.
78.000 Ft
2024-ben a világ legnagyobb és legrangosabb borversenyén, a Decanter World Wine Awards-on a legjobb ötven bor közé választották. A platina érmezett borokat a verseny utolsó szakaszában újra kóstolják és kiválasztják a legjobbakat, ők kapják a Best in Show díjat.
A 2019-es évjáratban kiemelkedő minőségű aszúsodást tapasztaltunk a borvidéken. Ezek a botrytizált édes borok gazdagok és a szerencsés évjárati adottságoknak köszönhetően rendkívül tiszta aromatikával rendelkeznek. A Gizella Aszú a mádi és bodrogkeresztúri területek karakterét mutatja, ahol a Furmint komplexitása egy hat puttonyos Aszú formájában tudott kiteljesedni. A bor a klasszikus recept szerint készült, magas cukortartalmú alapborba áztattuk az aszúszemeket, majd a finoman préselt, rendkívül összetett ízű mustot magyar fahordóban erjesztettük és érleltük több mint 18 hónapig. 2019-re jellemző az a kivételes egyensúly, légiesség és magas minőség, amely okán a millenium óta jegyzett egyik legjobb aszúévjáratként fogjuk emlegetni.
Decanter World Wine Awards 97 pont Best in Show (2024. június)
Gizellapince Kft.
Székhely: 3910 Tokaj, Dienes u. 78.
Adószám: 13420635-2-05
Nyilvántartási szám: B/10/K/2020
Cégjegyzékszám: 05-09-011876
Bankszámlaszám: 11734224-20005636-00000000
Bank: OTP Bank Nyrt.
Rendelés: shop@gizellapince.hu
Tulajdonos: Szilágyi László
E-mail: laszlo.szilagyi@gizellapince.hu
Telefon: +36-20-2333212
www.gizellapince.hu
Tartalomkezelő: Gizellapince Kft.
Honlap és design: HumanIQ | http://www.humaniq.hu/
Tárhelyszolgáltató: webthiNgs | www.webthings.hu
Fotó: Furmint Photo | www.furmintphoto.com