borászat

 

A 2005-ös generációváltást követően a nagymamáról elnevezett borászatunk több lépésben növelte területeit és intenzíven foglalkozott a dűlős, termőhelyet bemutató borok készítésével.

Az utóbbi néhány évben felhasználva ezt a tapasztalatot és értelmezve a nemzetközi borvilág gyorsléptékű változásait a figyelem egy korszerű házasítás felé fordult.
Ez a blend egy jól iható, tartalmas Furmint és Hárslevelűből készített bor, a pince alap bora. Fölé pozícionálva, kisebb szériákban készülnek el a legjobb parcellákról származó dűlős borok, a maximális termőhelyi jelleget megcélozva.

Mint a világ egyik legjobb természetes édes boros borvidéken tevékenykedő borászat, nagy hangsúlyt fektetünk a Szamorodni és az Aszú borokra is. Két helyszínen készülnek a borok, a kis tételek és az édes borok a saját hagyományos Tokajban található, hegybe vájt és riolit tufával boltozott pincében, a nagyobb tételek a Bodrogkisfaludi közösségi borászatban Laci személyes felügyelete mellett.

Gizella-furmint-webshop-boraszat-welcome
Gizella-szolo-bor-webshop

SZÁRAZ BOROK

Borkészítés egészséges, botrytis mentes szőlőből

Belépő szintű házasítás furmint és hárslevelű fajtákból, tartályban készítve

Dűlőszelektált száraz borok kiemelkedő adottságú parcellákról, elsősorban idős ültetvényekről, mint a Szent Tamás, Bomboly, Szil-völgy, Barát, részben fahordóban készítve

ÉDES BOROK

Túlérett, aszúsodott szőlőből (botrytis cinerea)

Szamorodni: túlérett fürtök válogatásából készített nemes édes borok, magas beltartalommal, Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály fajtákból, legalább 6 hónapig fahordóban érlelve

Aszú: válogatott Aszúszemekből készített borkülönlegesség, maximális koncentráció, legalább 18 hónapig tölgyfahordóban érlelve